Lyt til UNOKaffebar
UNOkaffebar

Bæredygtighed

Fremtiden vedrører os alle, derfor er miljø og bæredygtighed også noget vi løbende tænker ind i virksomheden. Størstedelen af de anvendte råvarer er økologiske, hvilket betyder færre tilsætningsstoffer, ingen sprøjtemidler, støtte til øget dyrevelfærd og beskyttelse af natur og grundvand.

Det økologiske spisemærke

UNOkaffebar har opnået SØLV i Det økologiske spisemærke

På rigtig mange andre områder er vi godt igang;

Madspild & kontrolrapport

“Vi bekæmper madspild” – et koncept som tilbydes via vores egen Facebookside, når der indimellem produceres lidt for meget af det gode brød.

Her finder du også linket til kaffebarens kontrolrapport hos fødevarestyrelsen http://www.findsmiley.dk/514588

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Refood_logo_cirkel-1024x1024.png

Affaldssortering

I samarbejde med Nordjysk Renovation sorterer vi størstedelen af vores affald.

Opdelingen er pap, restaffald og organisk affald. Det giver god mening og er sund fornuft, når kaffebarens organiske affald kan genanvendes bl.a til produktion af biogas, gødning og biodiesel. Samtidig øger vi synligheden på hvad det egentlig er vi smider ud, og på den lange bane hjælper det med et endnu større fokus på køkkenøkonomien.

Recycle

Alle flasker i kaffebaren med saft og sodavand er C02 neutral produceret, og plastflasken med vores egen kildevand er af 100% genbrugsplast.

Grøn energi

Den grønne energi i kaffebaren kommer b. la fra danske vindmøller. Vi samarbejder med energiselskabet Velkommen

Emballage & fremtid

Vi kommer ikke udenom et større forbrug af forskellige emballage- og papirtyper. Over halvdelen af disse materialer der anvendes i kaffebaren i dag, er allerede enten genbrugsmateriale eller bionedbrydeligt.

Website by Bewise