0.00 (0 votes)

UNOkaffebars fjortende blogopslag - september

 

SENSOMMER NYHEDER

 

Hos Fru Ronne, Aalborg, går det stærkt med at sende de lækre flødeboller fra Thy over disken. Vi når knap at pakke dem ud, før de er solgt. Vi får nye hver uge, gerne om torsdagen, så hvis du skal være sikker på at få fingre i dem, kan det godt betale sig at være hurtig. Derudover nørder vi i nye te’er, og I kan godt begynde at glæde jer til nye lækre te-varianter, som snart er at finde på hylderne. Vi nørder fortsat med smage på varianter, så i skrivende stund, kan vi endnu ikke sige noget om, hvilke nye te’er der kommer på hylderne. 

 

I UNOkaffebar, Hjørring, har vi fuld fart på. Selvom sommeren er slut for i år, nørder vi stadig i kulisserne med forskellige bryg af cold brew coffee. Den skal gerne stå “lige i skabet” til næste sæson. Vi har bl.a. haft fornøjelsen af at have en cold brew coffee med hos Erhverv Hjørrings sidste arrangement, Business Get Together, hvilket heldigvis var en succes. 

 

Må jeg (Marian) godt sige, vi trænger til ferie? Siden november 2012 hvor kaffebaren første gang slog dørene op, har der heldigvis været pænt travlt med at brygge skøn kaffe. Vores personalebehov har med tiden ændret sig, og i dag tæller vi, inkl. Fru Ronne i Aalborg, 20 medarbejdere. Jeg føler, vi har nogle meget dygtige medarbejdere. Alle er engagerede og interesserede i virksomheden, og så er de bare ”piv”-dygtige til at brygge kaffe, betjene kunder, være opmærksomme, og ”blære” sig med latteart. Men først og fremmest er de fantastiske at være sammen med, jeg går på arbejde hver dag med den største fornøjelse, både i Hjørring og i Aalborg.

 

Hele familien er mere eller mindre involverede i kaffebaren, og ferie har for os alle været på standby siden åbningen. Men nu er der heldigvis snart ferie til os, og vi glæder os – lige så meget som vi glæder os til at komme tilbage til kaffebaren med fornyet energi. 

 

JULEN ER LIGE OM HJØRNET

 

Eller måske ikke sådan lige rundt om hjørnet, men dog alligevel så tæt på, at vi allerede er begyndt at tale om julemåneden, hvilket sortiment vi skal tilbyde jer – både af lækre julede drikkevarer og indbydende julemadvarer Derudover er vi også ved at forberede julekalendere, som vil blive muligt at bestille/købe hos både UNOkaffebar og Fru Ronne senere på efteråret, og i god tid inden den første låge skal åbnes. Igen i år ønsker vi også at tilbyde spændende gavekasser fra Fru Ronne, som vil kunne bruges til alt fra firmagaver til værtindegaven til julefrokosten. Derudover har vi som noget nyt flere kommende samarbejder i gang med restauratører, som vil bruge vores kaffe, når de sender mad ud af huset. Vi samarbejder med dem om, hvilken kaffe der går bedst til hvilken dessert, og så vedlægger vi kaffe afstemt til antallet af personer samt et lille brev med, som beskriver, hvilken slags kaffe de har fået. Vi glæder os meget til de samarbejder og til at glæde en masse med vores gode kvalitetskaffe til kommende julefrokoster og nytårsfester. Men, først og fremmest kan I få lov til at se, hvilke jule-ideer, som bliver en realitet: 

 

   Te julekalender m. 24 forskellige teer

   Kaffe julekalender m. 24 forskellige kaffer (kun hele bønner)

   Te & kaffe julekalender m. 12 te’er & 12 kaffer

   Julekalender med 24 forskellige specialiteter 

 

Men meget mere om det på både Instagram, Facebook og på bloggen. 

 

 

VIL DU LÆRE OS ENDNU BEDRE AT KENDE?

 

I denne måned tager vi dig med til Fru Ronne i Aalborg, hvor vi skal lære Malene Mortensen lidt bedre at kende. De fleste, der er vant til at handle hos Fru Ronne, har nok mødt Malene, da hun ofte er at finde bag disken. Malene ved alt om te, så du kan roligt spørge hende til råds. Men hvad gemmer hun mere på? Det kan du få svar på lige her:

 

Kort om dig selv og din baggrund:

 

Jeg er en “gammel” Fru Ronne-pige, der har været at finde bag disken hos Fru Ronne igennem de sidste 3 år. Jeg er gift med Rasmus, og sammen har vi Villy på 6 år og Augusta på 9 år.

 

Jeg er er født og opvokset i Aalborg, men har været bosat i København i 13 år. Det blev København, da jeg drømte om at blive professionel danser. Efter en danseuddannelse, endte jeg med at få arbejde i en chokoladeforretning, hvor jeg efter et par år blev headhuntet til at åbne og bestyre en kæmpe Cupcake forretning. Og så har jeg været heldig at arbejde hos La Glace. Med alle de fantastiske erfaringer er jeg klar til at ekspedere og betjene de sødeste kunder i én af Aalborgs bedste og hyggeligste kaffebarer.Hvis I endnu ikke har fået besøgt vores hyggelige stue, håber jeg, at I meget snart får lyst til at nyde kaffen eller te’en i en af vores skønne retro-møbler.  

 

Din yndlingsdrik i Fru Ronne og hvorfor 

 

Min yndlingsdrik i kaffebaren er også vores mest populære te - nemlig Lakridste m. chili. Jeg blander den ofte med Cool Mint-te, så det bliver den helt fantastisk. Jeg elsker at nørde te!!!! Tesmagnings-arrangementerne, vi har i butikken, har jeg fået lov til at stå for. Dér kan jeg rigtig dele min viden og passion for te. Hold øje med Fru Ronnes facebook-side, hvor vi annoncerer vores kommende arrangementer. 

 

Vi har så mange super lækre produkter i butikken, der frister dagen lang, men min helt store last er vores suveræne koldhævede rosmarin boller. De bliver leveret hver dag fra UNOkaffebar i Hjørring - Mmmm nybagte og med lidt smør på. Dét er lækkert!

 

Hvad de færreste ved om mig

 

Jeg elsker at bage! Alt fra brunsviger til store bryllupskager.  Min helt store drøm at er åbne mit eget konditori. Og det skøre er, at jeg faktisk ikke særligt godt kan lide kager, men jeg er rigtig god til at bage og pynte dem. 

 

Jeg er lidt af en party-planner-freak. Bryllupper, fødselsdage, receptioner - you name it. Jeg elsker det, og går all in! 

 

 

 

 

PÅ FORMLAND MESSEN SAMT LIDT OM KOMMENDE MESSER

 

Marian, Malene og Jonas er netop hjemvendt fra Formland-messen. Vi var afsted for både at finde ny inspiration med hjem men også for at købe ind til efteråret og julen. Og der er meget at glæde sig til. 

 

En del nye produkter vil i løbet af september finde vej til butikkerne, og der er et par interessante produkter, som vi glæder os rigtig meget til.

 

Et firma som Paper & Tea bliver spændende at følge i Fru Ronne. De har nogle helt unikke te’er med dejlige nye smage, alt er økologisk, hvilket vi rigtig godt kan lide. Deres design er forrygende og vildt flot, og præcis på designet har de vundet flere priser. Fra Paper & Tea får vi også de sødeste te-dåser, som virkelig er et ”must have”, også selvom man ikke er til te.

 

Fra danske KUDSK får vi et endnu større udvalg af specialiteter. Nogen vil måske mene, at vi gik en smule amok. Men det vil vise sig, hvad I synes om det, og hvad I siger til de mange lækkerier. Vi glæder os, så det håber vi også, at I gør.  

 

Og så kan I også godt glæde jer til de mest lækre chokolader fra en rimelig kendt person. Vi siger ikke hvem, men måske I allerede har gættet det ud fra billederne. 

 

Vi er også så småt begyndt at forberede os på Bolig/Mad/Design-messen den første weekend i november i Gigantium i Aalborg. Vi har planer om at flytte Aalborgs hyggeligste tesalon og kaffebar ud i Gigantium, så alle de besøgende kan få en mulighed for at trække sig tilbage med en god kop kaffe eller te i hånden. Vi håber, vi ses derude. 

 

1-ÅRS SENSOMMER-FØDSELSDAG

 

Den 23.september 2018 er det nemlig 1 år siden, at jeg overtog Fru Ronne i Aalborg. Der er sket meget på det år, så det vil derfor også være oplagt at fejre denne første fødselsdag sammen med kunder, samarbejdspartnere – både nuværende men også kommende samt med de gode naboer, Fru Ronne har i Reberbans- og Urbansgade. Da den 23. september er en søndag, har vi valgt at fejre fødselsdagen om torsdagen den 20. september i Fru Ronne. Hold øje med både Facebook og Instagram, hvor vi vil informere jer om de kommende fødselsdagsaktiviteter. Men vi kan sige så meget, at der bliver lækre tilbud hele dagen i butikken og skønne smagsprøver. Og ikke mindst; så bliver det en fest. 

 

I næste måneds blogindlæg skal vi få vist jer billeder samt fortælle jer om dagen for de af jer, der ikke selv havde mulighed for at være med. 

 

Glade kaffehilsner, 

Marian


0.00 (0 votes)

 

UNOkaffebars trettende blogopslag – august 2018

 

KØLIGE DRIKKE I SOMMERVARMEN


Sommervarmen har været utrolig god ved os i år, hvilket de fleste vist har nydt godt af. Vi håber, I har nydt sommeren og varmen, og at I har fundet forfriskende måder at få slukket tørsten på. Ikke alle bryder sig lige meget om at drikke varme drikke i varmen, så køligere alternativer til den varme kaffe og te har været efterspurgt.

Både hos UNOkaffebar og hos Fru Ronne er der heldigvis flere muligheder for at få slukket tørsten i varmen.

Fru Ronne i Aalborg er netop blevet kåret af ”Smag Aalborg” til at have byens bedste iskaffe. Den læskende fornøjelse kan vi også tilbyde hos UNOkaffebar, så vi håber, at vi ses i kaffebaren til en iskold kaffe. Opskriften får I ikke ud af os, den er nemlig baseret på et par hemmelige ingredienser. Men vi kan røbe så meget, at de hemmelige ingredienser er af udsøgt kvalitet, for kvaliteten går vi aldrig ned på.

En anden mulighed for at slukke tørsten her i sommervarmen kunne være en flaske boblende Sparkling Tea. De kommer fra Copenhagen Sparkling Tea Company, som vi forhandler både i Hjørring og Aalborg. Den er også et godt alternativ til de alkoholfrie drikke, da den blå er alkoholfri.

VIL DU LÆRE OS ENDNU BEDRE AT KENDE?

Vi vil i de kommende måneders blogindlæg præsentere én af os, der normalt brygger din kaffe. Vi håber, I kunne have lyst til at lære os lidt bedre at kende, og mon ikke, I også lærer en mindre kendt ting om os. Vi lægger ud med Marian, som ejer UNOkaffebar og Fru Ronne. Marian vil mest være at finde bag disken hos UNOkaffebar, men Fru Ronne bliver dog også besøgt mindst én gang om ugen.

Kort om dig selv og din baggrund

Jeg har en baggrund som kok, gift med Kim, har 2 voksne børn, Jonas og Rikke, 3 bonus børn, Maria, Nikolaj og Jacob. Jeg er født og opvokset i Hirtshals og ud af en fiskerfamilie. De sidste seks år har jeg været bosiddende i Hjørring.

Og så er jeg for ganske nylig blevet farmor. Det er STORT

Din yndlingsdrik i kaffebaren og hvorfor

Plain & simple - black coffee. I min kop er der lige nu UNO NO. 1. En kaffe som i smag er blid, let og sammensat af bønner fra El Salvador, Costa Rica og Guatemala. En virkelig lækker harmonisk kaffe, og UNOkaffebar´s helt egen speciallity coffee. Jeg må vist gerne være STOLT.

Det er måske lidt nørdet, men pt brygger jeg kaffe på en CHEMEX maskine med pulse funktion. Og man kan sagtens smage forskel fra CHEMEX og anden god tradionel kaffemaskine. Bryggemetoden giver kaffen en mere blød mundfølelse og fjerner samtidig en del bitterhed. What´s not to like ?

Hvad de færreste ved om dig

Jeg elsker at finde løbeskoene frem og suse ud i naturen. Jeg hader sangen “Himmelhunden samt pølser og Mc Donalds mad - NO WAY. Jeg har set samtlige Harry Potter film en milliard gange – jeg er uden tvivl FAN. Champagne - YES PLEASE! Jeg har en kæmpe drøm om at flytte til Italien, indeni i mig bor en lille “skabs-italiener”; Masser af temperament, food lover, store armbevægelser (larmende/grinende) og manglende tålmodighed…. Sagde jeg selv! HVAD HAR VI PÅ MENUEN

Har I smagt vores udvalg af hjemmebagte boller? Du kan både nyde dem her med fx vores hjemmelavede pesto eller tage dem med dig hjem. Ligesom vores kaffe findes i en to-go udgave, så gør vores hjemmebag det også.

Hvis du kunne tænke dig at eksperimentere med dem derhjemme, kommer her opskriften på vores populære rosmarin bolle:

Dag 1

½ liter koldt vand, 8 gram økologisk gær, 15 gram groft salt, 2 spsk. surdej, ½ kop udblødt bulgur, 1 ½ spsk. rosmarin, 250 gram økologisk ølandshvede, 450 gram hvedemel.

 

Udrør gæren i det kolde vand og tilsæt de øvrige dele. Dejen æltes på røremaskine i fire minutter ved lav hastighed. Til slut æltes dejen i otte minutter ved høj hastighed (ikke fuld hastighed). Kom ½ spsk. rapsolie i bunden af en skål og hæld nu dejen i skålen. Den vendes let i olien. Sæt film over skålen og stil i køleskabet i 24 timer.

 

Dag 2

Dejen tages ud af køleskabet og vendes forsigtigt ud på bordet. Skær og form bollerne med en dejspartel – undgå at røre for meget ved dejen under formningen. Bollerne kommer du på en bageplade med papir, drysses med groft salt, rosmarin og lidt ost skåret i små tern. Bollerne efterhæver en time på køkkenbordet.

Sæt dem dernæst i en 220 grader varm ovn med dampfunktion i 10 min. Alternativt kan der sættes en skål med vand i bunden af ovnen.

Sænk derefter temperaturen til 200 grader og bag yderligere i ca. 8-10 min.

 

Temperatur og bagetider er ud fra kaffebarens ovne. Måske skal dine boller have lidt mere tid i din ovn. Det vigtigste er, at hæve tiderne overholdes. Godt mel er også en forudsætning for det gode brød. Hos os bruger vi udelukkende mel fra Aurion.

 

Vi har også eksperimenteret med forskellige isteer, følg med på Facebook og Instagram hvor vi vil lægge opskrifterne op.

 

Som en lille slutnote kan vi fortælle, at vi har eksperimenteret med et grønt super brød, som blandt andet indeholder frysetørret grønkål. Men det er endnu kun på forsøgsbasis, vi nørder videre efter sommer, og I ska selvfølgelig nok blive informeret, når vi har lidt nyt og grønt på menuen.

 

Indtil da, må I have en skøn august måned, og så vil vi glæde os til at se jer hos UNOkaffebar og/eller hos Fru Ronne. 


 

0.00 (0 votes)

UNOkaffebars tolvte blogopslag

SOMMERVARME & FANTASTISK NYHED

Den danske sommer har grebet sig fast i kaffebaren og dens gæster. Vi drøner derud af med vores berømte iskaffe, som vi for 14 dage siden introducerede med en ny smag. 
Vi tilsætter som den eneste af slagsen, en smule malt/øllikør fra Klosterbryggeriet. Smagsmæssigt er den at sammenligne med Bailey/karamel - iskold og cremet. Probably the best.


 

LÆSKENDE SOMMER ISTE

I det tiende blogopslag gav vi opskriften på vores røde sommer iste. Teen som skal bruges til denne iste, kan nu købes her hos os.
Derudover er der også to nye varianter på vej. Én med ingefær/lemon og én med lakrids og chokolademynte. Vi hjælper dig gerne med at brygge din helt egen favorit iste. Bare spørg personalet bag kaffedisken. Og husk du altid kan bestille te via vores webshop www.fruronne.dk

 

FORHANDLINGEN AF LÆKKER KAFFE FRA KBH I NORDJYLLAND

København har trukket lidt i os og budt os indenfor. Både som inspirationskilde, men først og fremmest til en aftale om forhandlingen i Nordjylland af kaffe fra Coffee Collective. Det er meget stort for os, og vi glæder os til at introducere verdens klasse kaffe, med helt andre risteprofiler, end vi normalt serverer her i kaffebaren, både på hylderne og i kværnen.
Drømmen bag Coffee Collective var at udforske og udbrede exceptionelle kaffeoplevelser på en måde, som giver kaffebønderne bedre levevilkår!

– Kaffens kvalitet skabes af håndværkere i tre led: Bonden, risteren og baristaen. Vi ønsker at skabe et kollektivt samarbejde mellem disse tre led mod et fælles mål at udforske kaffens smagspotentiale, fortæller Coffee Collective. 

– Da kaffen dyrkes langt væk fra Danmark, er det vigtigt for os at arbejde med gennemskuelighed. Gennem vores Direct Trade model opstiller vi klare kriterier for, hvordan vi handler med producenterne. Direct Trade bygger på idéen om at jo bedre kvalitet vi får, des bedre pris kan vi betale, og des bedre kvalitet kan vi få igen næste år og så videre. I sidste ende drømmer vi om, at en kaffebonde i Kenya får samme status og levevilkår som en vinbonde i Frankrig, fortæller Coffee Collective.

DET NYE SAMARBEJDE MED KAFFEMEKKA

Vi kan nu langt om længe løfte sløret for, at vi har fået vores helt egen private label kaffe, UNO NO. 1, på hylden i kaffebaren! Yay!! Vi kan slet ikke få armene ned over det! Vi har nemlig ristet og cuppet i flere måneder, indtil vi fik den bedste UNOkaffe til dig! Kaffen kan både købes i Hjørring og Aalborg.

Det er en mellemristet blend af 100 procent Arabica bønner fra Guatemala Los Volcanes, Costa Rica og El Salvador. Den har derfor en rund og sødmefuld smag med noter af chokolade.

UNO NO. 1 er blevet et hit, og de 20 første kilo er nærmest løbet ud af døren. Det er helt fantastisk at kaffen, som er en speciallity coffee, finder vej til glade kunders hjem.

 

HVAD BRYGGER VI PÅ?

Her produceres og fyldes på lager af blandt andet brownie, karamelsnitte, tærter og cookies. Sommersæsonen står for døren!
Vi testbager også på grønt superbrød og en greenie smoothie - og det er “møj” lokale produkter.


GREEN ENERGY

Fremover kan UNOkaffebar i Hjørring & Fru Ronne by UNOkaffebar i Aalborg gøre sit til, at støtte op omkring den grønne energi. Alt el leveres nemlig nu fra danske vindmøller.




0.00 (0 votes)

UNOkaffebars ellevte blogopslag

 

VI HAR FÅET EN NY ”MÆLKEDRENG” I KLASSEN

Økologisk Essens mælk fra Arla Unika, også kendt som årstidsmælk, er en økologisk fyldig mælk med en blid flødesmag, som afsluttes med noter af vanilje.  

– Mælken er et specialprodukt, som er skabt på naturens præmisser. Det helt enkle er nogle gange det allerbedste. Derfor lader Arla Unika mælken være, præcis som den er, intet er fjernet. Fedtindholdet varierer med årstiden, og derfor svinger fedtprocenten i mælken fra 3,5-4,5%, fortæller Martin Rosbech fra Arla Unika.

­– Mælken til vores friskvareserie Essens fra Arla Unika kommer fra 6. generationsgården Debelgaard i Brørup. Her har dyrevelfærd altid været en mærkesag. Derfor var det også naturligt at netop Debelgaard, som en moderne økologisk bedrift, som den første i Arla blev certificeret Dyrenes Beskyttelse. Vi tror nemlig på at jo bedre køerne har det, jo bedre er mælken. Og mælken er hele fundamentet for at skabe gastronomiske mejeriprodukter. Den økologiske mælk fra Debelgaard indvejes og tappes på vores mikromejeri i Christiansfeld, fortæller Martin Rosbech fra Arla Unika.

Denne mælk er simpelthen så lækker i vores forskellige kaffer, som indeholder mælk, hvorfor vi måtte have den! Mums siger vi bare!

 

TOPPEN AF POPPEN INDEN FOR KAFFE

På kaffefronten er der spændende nyt. Vi er i øjeblikket i færd med at finpudse en ny samarbejdsaftale på plads. UNOkaffebar i Hjørring og Aalborg får som den eneste i Nordjylland forhandlingen af “toppen af poppen” inden for kaffe. Når alt er på plads offentliggører vi dette spændende samarbejde.

 

 

EN COOKIE ER IKKE BARE EN COOKIE

Igennem en længere periode har vi bagt og spist os igennem mange forskellige cookie opskrifter. Men helt i skabet sad de ikke, indtil Gry fik fingrene i opgaven. 

Resultatet er nu de lækreste sprøde kager. Grys chokolade cookies smutter hurtigt over disken, hvorfor vi gerne bager tre til fire gange om ugen.

Gry kan det med småkager! Hun har arbejdet i køkkenet på en glutenfri udgave. Det er der kommet en lækker sprød lille sag ud af. En glutenfri Ingefær cookie, hvor den friske ingefær virkelig træder i karakter. 

Det er en kæmpe fornøjelse, når mange timers arbejde og finjustering endelig lykkedes til UG. 

 




0.00 (0 votes)

UNOkaffebars tiende blogopslag

 

TO LÆSKENDE NYHEDER, SOM DU KAN NYDE HOS OS I SOMMERVARMEN

Forår og sommer er en dejlig årstid. Ingen tvivl om at denne årstid har været længe ventet. 
Vi har længtes efter, at døre og vinduer igen kan stå åben hele dagen igennem. Fornemmelsen af byens summen med alle dens lyde og stemninger er simpelthen en ganske unik oplevelse, når man som os opholder sig indenfor i butikken det meste af dagen.

Henover februar og marts har Jonas brygget og udviklet på 10-12 forskellige teer, som skal blive til to nye isteer i kaffebaren.
 Hvilke teer der præcis er velegnet til formålet har Malene, som er vores te ekspert fra butikken i Aalborg haft et ganske godt kendskab til. De har derfor i tæt samarbejde fundet frem til sommerens to nye ’iste fling’.

Det er blevet til to super dejlige isteer og vi vil selvfølgelig gerne dele en opskrift her på bloggen med dig, så du selv kan brygge den derhjemme og nyde den en varm sommerdag.


OPSKRIFTEN PÅ: RØD SOMMER ISTE MED ET TWIST

1 L kold kogt vand
26 g urtete ’7 skønne frugter’
6 g Frisørens te
3-4 spsk. god honning
Evt. friskpresset citronsaft
Frisk mynte

Du skal bruge en glas - eller plastik kande med låg.

FREMGANGSMÅDE

Begge slags teer kommes løst ned i vandet. Husk at vandet både skal være kogt og koldt, inden teen tilsættes.

Stil vand og te minimum 24 timer i køleskab, hvorefter den sigtes gennem et kaffefilter.
 Nu smages teen til med honning og eventuelt frisk citronsaft.

SERVERING

Fyld et stort glas med isterninger 
og godt med frisk mynteblade. Hæld nu den friske røde iste henover. 
Voila - homemade ice tea.

TIP


Vil du have sommer isteen sparkling, kan der når teen serveres, tilsættes en smule Fever-Tree Tonic vand.

 

BAG OM JONAS

Jonas Andersen er 27 år, uddannet kok og har siden 2014 arbejdet som barista, idé- og produktudvikler hos UNOkaffebar. Jonas elsker mad og går aldrig i vejen for at testsmage :)
– At ”nørde” med gode råvarer er fantastisk, for det er det vi gør hver eneste dag. Vi tester og smager, holder varerne op mod hinanden og retningen er der enighed om. Smag og kvalitet er i fokus og det er en fed følelse, når gæsterne kommer og komplimenterer det vi laver. Så har vi jo lykkedes med egen indsats, og hele idéen om ’de gode råvarer’ bare generelt gør en forskel, fortæller Jonas.

– Indimellem skal man jo også selv ud og se, hvad der sker på kaffe fronten. Sidst gik min tur et par dage til én af vores største kaffeleverandører, for at lære mere om selve ristningen af kaffe og de mange forskellige kaffeprofiler. Det er professionelle folk, der hver dag har deres fulde opmærksomhed på “det sorte guld”, og der bliver ikke gået på kompromis med kvalitet og arbejdsprocesser. Det er sindssygt spændende, fortæller Jonas.

– Kaffe er nu både en levevej og hobby for mig. Det mest skelsættende i mit liv venter dog lige rundt om hjørnet. Jeg skal være far for første gang, fortæller Jonas med stor glæde i stemmen. Jonas bor til dagligt i Hjørring sammen med sin kæreste Elisabeth og verdens bedste bonusbarn, Sebastian.

 

FRU RONNE BY UNOKAFFEBARS FORANDRING OG UDVIKLING

UNOkaffebar købte i september 2017 te- og kaffebutikken Fru Ronne, i Aalborg, og indrettede den med en lille kaffebar. Butikken har adresse i Reberbansgade, som er et område, der har pendant til latinerkvarteret i Aarhus. Et kvarter med sjæl og atmosfære. 
Igennem det sidste halve år har butikken været igennem en stor forandring og ganske flot udvikling.

Vi har på nuværende tidspunkt testet langt de fleste af de hundrede teer, som findes i butikken. De er smagt op mod hinanden, leverandør mod leverandør og økologi har især haft vores fokus. Hele 20 procent af teerne i Fru Ronne by UNOkaffebar er i dag økologiske. På kaffeområdet har vi også udskiftet lidt hen ad vejen. Specialkaffe fra mikroristeri fylder i dag en overvejende del af hylderne, hvilket vi regner med får lov til at udvikle sig endnu mere henover sommeren. Vi har en stor viden og ’know how’ om kafferne, og det vil vi selvfølgelig gerne vejlede vores kunder om. En del virksomheder og kontorer bruger os i dag som leverandør af kaffe og te.

Vi ønsker at sætte fokus på de gode råvarer i form af kaffe og te. Og gerne i samarbejde med de nordjyske restauranter, som gerne vil højne oplevelsen for deres gæster på den “afsluttende del” af måltidet.
 Ofte hører vi kunder, familie og venner omtale en perfekt aften med mad i top, vin eller safte som er tilpasset menuen perfekt, men hvor kaffen ikke får samme fokus og opmærksomhed, og dermed giver en skæv oplevelse. Dét fokus og den udvikling vil vi gerne være en del af og dermed være leverandør på kaffe, som komplimenterer desserten, kagen, osten eller hvad det end måtte være, der afsluttes med.

 

BAG OM OM MALENE

Malene Mortensen er 34 år og uddannet danser. Oprindeligt er hun fra Aalborg, men har danset og boet en del år i København. Malenes smag og næse for gode råvarer har bragt vejen forbi Peter Beier Chokolade og det berømte konditori La Glace. Begge steder har Malene fungeret i stillingen som Souschef. Hun er i dag gift med Rasmus og mor til Villy og Augusta. Siden 2016 har butikken Fru Ronne haft fornøjelsen af Malenes kreative evner og sans for gode råvarer.

– At arbejde med te, kaffe og specialprodukter er rigtig spændende, siger Malene.

– Jeg kan godt lide at vejlede vores kunder. Når der bliver købt lækre kaffebønner eller te af høj kvalitet, så skal det også brygges korrekt! Jeg vil gerne vejlede vores kunder og give min viden videre, så de får det maximale ud af de produkter der bliver købt hos os. Derudover har vi kun top lækre produkter i butikken. Det er vigtigt for mig, at kunne stå inde for alt det vi sælger i butikken! Intet er tilfældigt eller fyld produkter. Vi er en specialbutik og det skal kunne mærkes og ses på kundebetjeningen og vejledningen, samt på de varer som vi lægger i posen eller gavekurvene, fortæller Malene.

 

TEASER TIL NÆSTE MÅNEDS BLOGOPSLAG

 I næste måneds blogopslag sætter vi fokus på madspild i kaffebaren og præsenterer dig for en ny "mælkedreng" i klassen.

 


  

0.00 (0 votes)

UNOkaffebars niende blogopslag

 

VI NØRDER MED NYHEDER PÅ BRØD- & KAGEFRONTEN

Vi elsker at nørde og produktudvikle, og lige nu er det på bage fronten. I den seneste tid har vi arbejdet på nye kager og brødtyper til kaffebaren.

En lækker karamelsnitte, svampet banankage og rødbede muffins har vi nu prøvetestet og smagt en hel del gange. Vi glæder os til at få alle disse lækre nyheder ud i kagemontren i kaffebaren, så du kan smage dem.

Derudover har brød-nørderne ”leget” med alt fra chiafrø, kamutmel, abrikos til havtorn. Det er blevet til to nyheder på brødfronten, som har fået navnene ’Vendelbo’ og ’Havtorn’. Bag nyhederne ligger der mange timers ”leg” og nørderi. En proces som både er sjov og udfordrende, men vi elsker det! Som noget af det vigtigste på brødfronten, er en god aktiv surdej, vandtemperaturen og et vågent øje med æltetiden.

Sidst men ikke mindst har vi også udviklet et nyt knækbrød, som har fået navnet Rugknæk.

 

KØB BRØD MED HJEM

Alt vores bagværk kan købes med som To Go, hvad enten du skal nyde en UNObolle til din frokost eller blot mangler brødet til aftenens måltid, som måske står på tapas eller burger. Vi har efterhånden en del gæster, som bestiller brødet til fødselsdage, fester og lignende arrangementer. Derudover kan du også købe vores hjemmelavet pesto og specialiteter med hjem.

 

 

NYHED PÅ VEJ – VI LØFTER SLØRET I NÆSTE BLOGOPSLAG

… Men vi kan allerede nu afsløre, at det er noget som kommer på hylderne inden længe!



 


0.00 (0 votes)

UNOkaffebars ottende blogopslag

 

MÆLK ER IKKE BARE MÆLK

Hos UNOkaffebar i Hjørring og butikken i Aalborg, Fru Ronne by UNOkaffebar, gør vi alt for at få den bedste oplevelse ned i koppen.

Her har den økologiske sødmælk fra dag ét været en sikker vinder, og helt naturligt det vi kører som standard mælk hver evig eneste dag. Den er cremet og har god naturlig sødme. Dog har andre mindre fedtfattige mælketyper efterhånden fundet vej til kaffebaren. 

Men det er ikke hvilken som helst sødmælk vi bruger! Inden for økologi findes der et meget bredt udvalg af god mælk, men ikke alle egner sig lige godt. Både sødmen og syrligheden er meget forskellig i mælken, og spiller en vigtig og ikke uvæsentlig rolle. Derfor tester vi ofte på, om der er kommet nye eller andre mælke til, som komplimenterer vores kaffe endnu bedre. 

 

MÆLK - INTOLERANT OG ALLERGI

Mange fravælger den traditionelle komælk. Enten pga. allergi eller en grundlæggende stillingstagende til animalske produkter. Sammen med vores leverandører har vi fundet et par gode erstatninger. Alle produkterne er selvfølgelig nøje udvalgte i forhold til, hvad der smager bedst i den økologiske espressokaffe, som vi bruger! 

Så husk at sig i baren, når du bestiller, hvis vi skal lave din kaffe på en anden mælk end denne lækre og cremede økologiske sødmælk.

 

UNOBRØDET, SOM BAGES FRA BUNDEN HVER MORGEN

UNOkaffebars helt egen brød nørd og - entusiast bager ud fra den samme filosofi og tankegang, som kaffebaren bygger på. Nemlig godt håndværk, gode råvarer og en høj kvalitet, som vi mener og er overbevidst om, giver den bedste smag og oplevelse.
Sara David Jørgensen møder ind hver morgen klokken 6, hvor dagens produktion af alt det gode brød begynder. Her har økologien også vist sig at være det vi ledte efter, for at få brød med dybde, karakter og en langt bedre smag.

Sara udtaler følgende; ”I vores bageri, bager vi brød og boller af økologisk stenvalset mel. Vi bruger nogen af de ældre kornsorter som Emmer, Ølandshvede, Purpurhvede samt Spelt. Ved at bruge økologisk stenvalset mel har man bevaret flest vitaminer og mineraler, som er med til, i samarbejde med surdej, at give vores brød mere fylde og karakter. Vi tror på, at med langtidshævet fuldkornsdeje, får vi  flere aromastoffer i brødet, da mælkesyrebakterierne har fået lov til at udvikler sig og dermed tilføre gode næringsstoffer til vores krop.”

Psst! Vi kan røbe, at vi lige nu går og nørder med en lille hemmelig på brød siden.


   

0.00 (0 votes)

UNOkaffebars syvende blogopslag

 

KAFFEBAREN ER BLEVET OPFRISKET

Vi har startet det nye år, 2018, med en opfriskning af kaffebaren. Væggene er malet og små hyggelige interiør-emner, har fået plads i kaffebaren. Det er vigtigt, at vi prøver at forny os, men én ting lover vi dog stadigvæk at beholde – og det er hyggen.

Vores te reol står også helt skarpt, og vi kan nu præsentere mange spændende teer.

JAZZ JAM & TAPAS

Torsdag den 8. februar inviterer HMF og UNOkaffebar til musik, tapas og vin! Fra klokken 19.00-21.00 er der Jazz Jam på plakaten hos UNOkaffebar! Allerede fra klokken 18.00 laver vi TAPAS CHARCUTERI og der vil være mulighed for at smage forskellige super vine fra Oliver og Bjerregaard. Har du sikret dig en plads?

 

NYHEDER I VENTE

Der arbejdes stadig på højtryk med vores private label kaffe. Og da vi ikke vil gå på kompromis med kvalitet og smag, kommer det til at tage en rum tid endnu.

Omkring brød og kager er der også spændende nyt på vej. I øjeblikket prøvebager vi på Sachertorte (UNO way), karamel chokolade snitte og cheesecake. Derudover arbejder vi på en lille hemmelighed, som du godt kan glæde dig til!


0.00 (0 votes)

UNOkaffebars sjette blogopslag

 

JULEN VARER LÆNGE...

Det sjette blogopslag og dermed også det sidste i dette år, skal handle om både nyt og gammelt. Forhåbentlig har julefreden indtaget dit hjem, som vores! Tid sammen med familie og venner, krydret med god mad og lækker kaffe.
 Hos os har det været en ekstra travl tid, med opstart af ny butik i september, efterfulgt af julens travlhed og hygge. Vi vil gerne indrømme, at disse helligdage hvor begge butikker har været lukket, har været tiltrængt - 'Big time'.

 

HAPPY NEW YEAR!

Ja om præcis to dage er det nytår og året 2018 står for alvor for døren! Året kommer for os til at indeholde flere spændende projekter. Fru Ronne by UNOkaffebar i Aalborg vil koncentrere sig om nye økologiske teer. Vi får besøg af et par store tehuse og vil smage os igennem dem alle, for derefter at udvælge nye spændende teer, til vores i forvejen store udvalg. 
I 2017 fik vi fornøjelsen af at erhverve os 12 teambassadører - de vil også hver især skulle smage sig igennem rigtig mange teer.

I november - og december måned produktudviklede vi sammen med vores kaffeleverandør, Kaffemekka, på en ny kaffe. Den lancerer vi også her først i det nye år, vores helt egen privatelabel, UNOkaffe. Det er en kaffe som kommer til at kunne købes i både Hjørring og Aalborg butikkerne.
 Med kaffen i hånden vil vi også gerne tilbyde flere forretninger, foreninger, kontorer og andre virksomheder en stærk kaffeleverance med fokus på kvalitetsprodukter. Hvis det har din interesse med et bud på kaffe og måske også te til firmaet, må du gerne give os et ring.

UNOkaffebar i Hjørring kører ind i sit sjette år og trænger til at blive frisket lidt op med maling, tapet og lidt nyt interiør. Det glæder vi os rigtig meget til! Vi går derfor frisk i gang midt i januar. Ligeledes har kaffebaren også fået et par nye ansigter bag disken.




FLERE HJERTEBØRN

De mange forskellige hjemmebagte brødtyper har stor betydning for vores lille virksomhed. Der er igennem de få år sket enormt meget og vi er stolte af vores signatur brød. På nuværende tidspunkt har vi produktudviklet otte slags UNObrød og et par nye er i udviklingsfasen. Senest er der ansat en medarbejder som har fuld fokus på brødet, og hvis hjerte også banker for håndværket og de gode råvarer. Der kommer helt sikkert også til at ske mere spændende nyt på dette område i kaffebaren. Glæd dig, det gør vi!




ET ØNSKE OM...

Som nævnt ovenfor er der flere spændende projekter og tiltag i støbeskeen for året 2018! - Og med det i tankerne, vil jeg og mit personale gerne ønske jer alle et godt & lykkebringende nytår! Vi ser frem til endnu flere besøg af dig i det nye år, som venter forude!


0.00 (0 votes)

UNOkaffebars femte blogopslag

DET SØRME, DET SANDT, DECEMBER!

 …ja om præcist en uge er det den 1. december! Måneden som er forbundet med dejlige traditioner og ikke mindst masser af hygge med dem, som vi har kær!
Hos os begynder julehyggen også at sprede sig & du kan nu få ’jul’ i koppen og på tallerkenen! Smagen af kardemomme, kanel, nellike, vanilje, allehånde, honning.. Ja vi kunne blive ved! Smagen af jul er bare noget ganske særligt!

 

KENDER DU EN SOM SKAL FORKÆLES I JULEDAGENE?

Hvis du gør det, har vi den helt rigtige kalendergave – hvad enten man er til kaffe, te eller noget helt tredje!

Hos vores søsterforretning, Fru Ronne by UNOkaffebar, har du blandt andet haft mulighed for at købe en kaffe - eller te julekalender, så dagene op til den 24. december kan nydes med 24 forskellige slags lækre te eller kaffe!

 

      

Forkælelse kan fortolkes på mange måder! Man kan for eksempel nyde en god og varm kop kaffe eller te med noget lækkert til, imens man læser en god bog, ser en god film eller i selskab med den eller dem som man har kær! Så hvis du mangler noget lækkert til at komme i koppen eller på tallerken, kan vi sammen finde det helt rigtige til din smag!


Glædelig december måned fra din lokale kaffebar!

 


this website is driven by coffee, love and HoCo web